Aktuella elpriser

Written by Lars Hörbo on . Posted in Avtal och priser

Vårt Rörliga elpris består fr. o m 1/4 2011 av det timvisa spotpriset på den nordiska elmarknaden Nordpool sammanvägt med den timvisa förbrukningen i kundens elområde, avgifter till den nordiska elbörsen och Svenska kraftnät samt mäklararvode. Till detta kommer aktuell avgift för elcertifikat, vårt påslag och grundavgift. Rörligt pris kan bindas när som helst till dagsaktuella priser med giltighet från och med kommande månadsskifte.

Äldre avtal om Spotpris grundar sig på månadsmedelspotpris på den nordiska elmarknaden utan viktning och har ett annat påslag som inkluderar vår profilkostnad. Totalpriset blir ungefär detsamma men vi byter gärna beräkningsform för er som har de äldre avtalen. Kontakta oss i så fall på 0414-285 51.

Vinterpris innebär att du i grunden har ett Spotpris men väljer fastpris över vintern, 1/11-31/3 till pris enligt nedan, varefter du åter har spotpris. Prislåsningen kan göras per telefon 0414-285 51 och gäller för en vinter i taget.

Leverantörsbyte kan ske löpande med 15 dagar framåt i tiden.

AKTUELLA ELPRISER

För övriga område ber vi att ni tar kontakt med vår säljare på telefon 0414-28551

 

BRA MILJÖVAL -EL
Genom vårt samarbete med Energiförsäljning Sverige som har Naturskyddsföreningens licens kan vi också leverera el som helt kommer från förnyelsebara energikällor. Kontakta oss för mer information.

AVTALSVILLKOR

Avtalsvillkor elhandel konsument 2012

Rymmer värmen ut genom fönstret!

Här är några tips som sänker din elförbrukning genom att se över dina fönster. – Täta dragiga fönster och ytterdörrar, det är ett enkelt sätt att förhindra att värme smiter ut. Ibland behöver man också byta ut gamla tätningslister mot nya.

Blev elräkningen större än vanligt?

Här är några tips som sänker din elförbrukning: För villaägaren betyder varje grads högre medeltemperatur cirka fem procent högre kostnad för uppvärmningen Du kan kanske sänka temperaturen någon grad utan att behöva frysa. Ett hus i utsatt läge kan förbruka 15 procent mer energi för uppvärmning än det som ligger skyddat. Tips! Ett plank eller […]

Stäng av apparaterna på riktigt!

Hemelektronik som tv, dator, dvd, cd-spelare och andra apparater, fortsätter att dra ström om du bara stänger av dem med fjärrkontrollen. Boven heter ”stand by-läge”. Hela 30-40 procent av all den energi som en apparat använder under sin livstid kan vara standby-el och totalt sett kan därför upp till 10 % av din hushållsel gå […]

Med en timer sparar du el än du tror!

Det är en mysig tid vi går till mötes och extra trevligt blir det när vi sätter ljus i våra träd och lyser upp våra mörka rum med olika typer av belysningar. Snart är det också dags att tända granen och adventsljusstakarna i fönstren. – Men hur mycket energi drar egentligen min julgransbelysning? – Behöver […]