Är vi det bästa energiföretaget i landet?

Written by barbro on . Posted in Elkraftens röst

I vår senaste marknadsundersökning fick vi fantastiska 85 % nöjdkundindex! (Se separat artikel). Vi är oerhört tacksamma över era goda recensioner men samtidigt ödmjuka över de krav som ställs på oss för att framöver förvalta detsamma.

När jag skriver detta har vi precis firat Lucia. Vintern har på allvar tagit sitt grepp om vårt kära Österlen. Varje år blir vi lika förvånade när kommunikationerna slutar fungera när det kommer snö. Nåväl, det är ju vårt vackra öppna landskap och ständiga vindar som ställer till det. Vi är därför mycket nöjda med att vi för många år sedan började markförlägga våra högspänningskablar som ersättning för de känsliga luftledningarna. Det mesta är redan klart och om två till tre år räknar vi med att alla våra högspänningskablar är i marken. Detta kommer att märkas för alla kunder genom ännu större tillgänglighet och bättre elkvalitet. Skulle någonting ändå hända kan det vara tryggt för er att veta att vi dygnet runt har manskap och utrustning i beredskap för att kunna åtgärda eventuella fel. Vi har även en bandvagn om vintervädret blir riktigt kaotiskt.

Vintern är den intensivaste perioden för energileveranserna och för beredskapspersonalen. Framför allt går värmeverket på högfart vilket ni märker genom att det kommer vit rök från tre av de fyra skorstenarna på värmeverket. Förhoppningsvis ska det inte ryka ur den fjärde skorstenen, den bruna, för då har vi behövt ta i drift vår största reservpanna på grund av att något är fel på biobränslepannorna. Detta märker sällan våra fjärrvärmekunder, värmen kommer som vanligt ändå, men för oss och för miljön är det mindre bra. Allt underhåll är dock gjort under sommaren så att vi förhoppningsvis ska kunna undvika att använda reservkapaciteten.

Bredbandsutbyggnaden i vår del av landet går för närvarande trögt, tycker vi. I tätorterna och för större fastigheter finns det intresse hos många leverantörer men för landsbygden är det sämre. Vi har länge funderat på att försöka göra något åt detta eftersom bredband är viktigt för en levande landsbygd. Hittills har vi endast erbjudit bredband inom Simrishamns tätort, men nu har vår styrelse beslutat att vi inom sunda ekonomiska ramar ska kunna bygga vidare till glesare bebyggelse. För att en utbyggnad skall vara möjlig måste vi ha så många som möjligt med oss från början. Jag hoppas därför att ni skall vara positiva när vi börjar gå ut och frågar om intresse.

Till alla våra kunder:

Tack för det gångna året och ett gott nytt år!

Göran Andersson

VD

Etiketter:

Rymmer värmen ut genom fönstret!

Här är några tips som sänker din elförbrukning genom att se över dina fönster. – Täta dragiga fönster och ytterdörrar, det är ett enkelt sätt att förhindra att värme smiter ut. Ibland behöver man också byta ut gamla tätningslister mot nya.

Blev elräkningen större än vanligt?

Här är några tips som sänker din elförbrukning: För villaägaren betyder varje grads högre medeltemperatur cirka fem procent högre kostnad för uppvärmningen Du kan kanske sänka temperaturen någon grad utan att behöva frysa. Ett hus i utsatt läge kan förbruka 15 procent mer energi för uppvärmning än det som ligger skyddat. Tips! Ett plank eller […]

Stäng av apparaterna på riktigt!

Hemelektronik som tv, dator, dvd, cd-spelare och andra apparater, fortsätter att dra ström om du bara stänger av dem med fjärrkontrollen. Boven heter ”stand by-läge”. Hela 30-40 procent av all den energi som en apparat använder under sin livstid kan vara standby-el och totalt sett kan därför upp till 10 % av din hushållsel gå […]

Med en timer sparar du el än du tror!

Det är en mysig tid vi går till mötes och extra trevligt blir det när vi sätter ljus i våra träd och lyser upp våra mörka rum med olika typer av belysningar. Snart är det också dags att tända granen och adventsljusstakarna i fönstren. – Men hur mycket energi drar egentligen min julgransbelysning? – Behöver […]