Brösarps Gästgifveri och SPA vid porten till Österlen!

Written by lars rabe on . Posted in Månadens företag

Förväntningen av ett äkta skånskt gemytligt gästgiveri är helt uppfylld. Den perfekta placeringen av den gamla gården utmed väg 9 fångar upp alla som kör genom porten till Österlen, den gamla längan med vackert handslaget tegel ger känslan av att tiden stått stilla.

Personalen viker servetter i lugn och ro inför dagens invasion. Gästgiveriet finns representerat i ”Bästa bord” sedan många år. En mängd utmärkelser och plaketter som pryder fasaden vittnar om stor kulinarisk kunskap.

Anders Cederberg driver gästgiveriet som har funnits sedan slutet av 1600-talet. Han var tidigare advokat men var trött på allt det stillasittande som hans yrke innebar och bytte livsstil.

På gästgiveriet kan man äta den bästa äggakakan, julbordet, gåsen, och andra lokala specialiteter som vildsvin, ål, sill och lax. Här har alla typer av högtider firats under århundraden, traditionellt och mycket österlenskt. Härifrån kan man njuta av allt Österlen har att erbjuda, Brösarps vackra omgivningar, Haväng med sin oslagbara natur, Brösarps backar och Skåneleden som snuddar precis bakom byn. I SPA:et, som ligger precis bredvid gästgiveriet, finns en relaxavdelning, torrbastu, tylarium och en bubbelpool. Här kan man också få massagebehandlingar.

brosarps_gastskiveri2

Etiketter:

Rymmer värmen ut genom fönstret!

Här är några tips som sänker din elförbrukning genom att se över dina fönster. – Täta dragiga fönster och ytterdörrar, det är ett enkelt sätt att förhindra att värme smiter ut. Ibland behöver man också byta ut gamla tätningslister mot nya.

Blev elräkningen större än vanligt?

Här är några tips som sänker din elförbrukning: För villaägaren betyder varje grads högre medeltemperatur cirka fem procent högre kostnad för uppvärmningen Du kan kanske sänka temperaturen någon grad utan att behöva frysa. Ett hus i utsatt läge kan förbruka 15 procent mer energi för uppvärmning än det som ligger skyddat. Tips! Ett plank eller […]

Stäng av apparaterna på riktigt!

Hemelektronik som tv, dator, dvd, cd-spelare och andra apparater, fortsätter att dra ström om du bara stänger av dem med fjärrkontrollen. Boven heter ”stand by-läge”. Hela 30-40 procent av all den energi som en apparat använder under sin livstid kan vara standby-el och totalt sett kan därför upp till 10 % av din hushållsel gå […]

Med en timer sparar du el än du tror!

Det är en mysig tid vi går till mötes och extra trevligt blir det när vi sätter ljus i våra träd och lyser upp våra mörka rum med olika typer av belysningar. Snart är det också dags att tända granen och adventsljusstakarna i fönstren. – Men hur mycket energi drar egentligen min julgransbelysning? – Behöver […]