Bye bye luftledningarna! Nu är allt marklagt.

Written by lars rabe on . Posted in Elkraftens röst

Den nionde oktober avslutades en milstolpe i Österlens Kraft historia. Då fullföljdes ett mångårigt program med markförläggning av högspänningsnätet med att den sista luftledningen togs ur drift. Nu påverkas vi inte längre av väder och vind när vi ska säkerställa elleveranserna hem till er. Fortfarande finns det naturligtvis risker för strömavbrott, exempelvis när någon gräver av en ledning eller att det är avbrott på inmatningen till vårt område, något som vi inte kan råda över.

Inga avgiftshöjningar!
När detta skrivs är vi inne i de sista veckorna av 2014, ett år som har genomsyrats av vallöften men också av ovanligt varmt väder. Jag kan för egen del inte minnas något tidigare kalenderår där samtliga månader uppvisar temperaturer långt över den referensperiod som benämns normalåret.
Det brukar alltid vara något eller några bakslag med kyla och snö, men det verkar vi slippa 2014. Detta har medfört att såväl värmeleveranser som elleveranser för uppvärmning har blivit mindre än vad vi beräknat, vilket naturligtvis påverkar vårt resultat. Trots detta har vi beslutat att varken höja elnätsavgifterna eller fjärrvärmeavgifterna inför 2015.

Tack till Simrishamnsbostäders hyresgäster.
Den siste oktober kopplade Simrishamnsbostäder bort den sista kabel-TV-anslutningen från Österlens Krafts nät och vi levererar alltså inte längre denna tjänst till Simrishamnsbostäders hyresgäster. Vi vill därför passa på och tacka alla er gamla kunder för den tiden vi har fått serva er och vi hoppas att ni får det minst lika bra med er nya leverantör.

Ett riktigt Gott Nytt År önskar jag och alla vi på Österlens Kraft.

Göran Andersson, vd

Etiketter:

Rymmer värmen ut genom fönstret!

Här är några tips som sänker din elförbrukning genom att se över dina fönster. – Täta dragiga fönster och ytterdörrar, det är ett enkelt sätt att förhindra att värme smiter ut. Ibland behöver man också byta ut gamla tätningslister mot nya.

Blev elräkningen större än vanligt?

Här är några tips som sänker din elförbrukning: För villaägaren betyder varje grads högre medeltemperatur cirka fem procent högre kostnad för uppvärmningen Du kan kanske sänka temperaturen någon grad utan att behöva frysa. Ett hus i utsatt läge kan förbruka 15 procent mer energi för uppvärmning än det som ligger skyddat. Tips! Ett plank eller […]

Stäng av apparaterna på riktigt!

Hemelektronik som tv, dator, dvd, cd-spelare och andra apparater, fortsätter att dra ström om du bara stänger av dem med fjärrkontrollen. Boven heter ”stand by-läge”. Hela 30-40 procent av all den energi som en apparat använder under sin livstid kan vara standby-el och totalt sett kan därför upp till 10 % av din hushållsel gå […]

Med en timer sparar du el än du tror!

Det är en mysig tid vi går till mötes och extra trevligt blir det när vi sätter ljus i våra träd och lyser upp våra mörka rum med olika typer av belysningar. Snart är det också dags att tända granen och adventsljusstakarna i fönstren. – Men hur mycket energi drar egentligen min julgransbelysning? – Behöver […]