MINA SIDOR EJ HELT UPPDATERADE

Written by Lars Hörbo on . Posted in Driftinformation

Strulet med ”Mina sidor” fortlöper. Nu kan man åtminstone komma åt dem, men flera kunder har uppmärksammat att vissa saker, t.ex. betalningsinformation, inte uppdateras. Så om ni vill kolla så att er betalning nått fram är det bäst att kontakta oss. Givetvis arbetas på en  lösning på problemet.

Inga avbrott pga Urd

Written by Lars Hörbo on . Posted in Driftinformation

Vi har inte uppmärksammat eller fått rapporterat något strömavbrott under stormen Urd. Tack och lov att vi har nästan all kabel markförlagd idag, annars hade läget säkert varit annorlunda.

Avbrott Vitaby mot Ravlunda

Written by andy on . Posted in Driftinformation

Idag Tisdagen den 22 nov kl 05:37 löste ett 10 kV linjefack ut i Vitaby.

Det var en mus som letat sig in i högspänningsdelen i en nätstation och orsakade en kortslutning.

 

Avbrott Torsdag natt 6/10-16

Written by andy on . Posted in Driftinformation

Klockan 23:58 slocknade hela vårt nät i norra området.

Det visade sig att E.ON hade fått problem i matande station 130/20 kV St Olof. Detta berörde ett större område även utanför vårat.

Tyvärr fick de skicka en montör till St Olof för att manöverera brytarna då fjärrstyrning inte fungerade.

Vi kunde inte göra mycket utan vänta tills E.ON blev färdiga. När vi återfick spänning hade vi inga fel i vårt nät.

Avbrottet varade ungefär 1 timme.

Avbrott Ons 30 mars 0900-1500 för underhåll

Written by andy on . Posted in Driftinformation, Information

Onsdagen den 30 Mars skall vi ha ett avbrott på följande vägar i Simrishamn.
Timotejgatan
Klövergatan
Delar av Havregatan

Avbrottet startar kl 0900 och beräknas vara klart senast 1500. Om allt går som vi planerar så skall alla kunder vara inkopplade tidigare än så.

Brev har gått ut till berörda kunder, dock med ett fel i texten.
Avbrottet är Onsdagen den 30 Mars.

Elnät

Rymmer värmen ut genom fönstret!

Här är några tips som sänker din elförbrukning genom att se över dina fönster. – Täta dragiga fönster och ytterdörrar, det är ett enkelt sätt att förhindra att värme smiter ut. Ibland behöver man också byta ut gamla tätningslister mot nya.

Blev elräkningen större än vanligt?

Här är några tips som sänker din elförbrukning: För villaägaren betyder varje grads högre medeltemperatur cirka fem procent högre kostnad för uppvärmningen Du kan kanske sänka temperaturen någon grad utan att behöva frysa. Ett hus i utsatt läge kan förbruka 15 procent mer energi för uppvärmning än det som ligger skyddat. Tips! Ett plank eller […]

Stäng av apparaterna på riktigt!

Hemelektronik som tv, dator, dvd, cd-spelare och andra apparater, fortsätter att dra ström om du bara stänger av dem med fjärrkontrollen. Boven heter ”stand by-läge”. Hela 30-40 procent av all den energi som en apparat använder under sin livstid kan vara standby-el och totalt sett kan därför upp till 10 % av din hushållsel gå […]

Med en timer sparar du el än du tror!

Det är en mysig tid vi går till mötes och extra trevligt blir det när vi sätter ljus i våra träd och lyser upp våra mörka rum med olika typer av belysningar. Snart är det också dags att tända granen och adventsljusstakarna i fönstren. – Men hur mycket energi drar egentligen min julgransbelysning? – Behöver […]