GREVLUNDA BIL & DÄCKSERVICE

Written by Lars Hörbo on . Posted in Månadens företag

Jörgen Hansson startade Grevlunda Bil & Däckservice utanför Vitaby redan 1997. Dessförinnan körde Jörgen långtradare men hans intresse för bilar och motorer gjorde att han till slut bestämde sig för att stanna hemma i byn där han är uppväxt för att där starta sin bilverkstad.

Jörgens brinnande bilintresse och intresse för att meka fick han mycket utlopp för under åren han körde skogsrally. Hela familjen var engagerad och gjorde inget annat än att köra runt på tävlingar och däremellan ligga hemma och meka under motorhuven.

Många av Jörgens kunder bor i Stockholm och i Malmö-Lundregionen och passar på att serva eller reparera bilen när dom är på semester, men övervägande delen av kunderna kommer naturligtvis från Österlen.

Verkstaden servar och reparerar alla typer av bilar och fordon. En stor kundkrets är företag som servar sina bilar och gör diverse besiktningsreparationer. Även Österlen Krafts bandvagn får ibland en rundsmörjning jämte en del av Österlens Krafts servicebilar. Däckservice och lagerhållning av däck är också en viktig bit. Grevlunda Bil & Däckservice köper och säljer också begagnade bilar. En rolig historia var när en präst och hans son sträckkörde hela vägen från Kiruna för att köpa en begagnad Saab. Totalt 380 mil!

Jörgen har stor hjälp av sin far Börje som hela tiden finns i närheten. Dessutom har Jörgen en anställd, Tomas Johansson, som har jobbat 2 år i verkstan.

Jörgen har som policy att alltid försöka ställa upp för sina kunder och att i största möjliga mån hjälpa till. Om du vill hitta till Grevlunda Bil & Däckservice kör du från Vitaby söderut mot St Olof, efter ca 2 km ligger verkstan på vänster sida.

Etiketter:

Rymmer värmen ut genom fönstret!

Här är några tips som sänker din elförbrukning genom att se över dina fönster. – Täta dragiga fönster och ytterdörrar, det är ett enkelt sätt att förhindra att värme smiter ut. Ibland behöver man också byta ut gamla tätningslister mot nya.

Blev elräkningen större än vanligt?

Här är några tips som sänker din elförbrukning: För villaägaren betyder varje grads högre medeltemperatur cirka fem procent högre kostnad för uppvärmningen Du kan kanske sänka temperaturen någon grad utan att behöva frysa. Ett hus i utsatt läge kan förbruka 15 procent mer energi för uppvärmning än det som ligger skyddat. Tips! Ett plank eller […]

Stäng av apparaterna på riktigt!

Hemelektronik som tv, dator, dvd, cd-spelare och andra apparater, fortsätter att dra ström om du bara stänger av dem med fjärrkontrollen. Boven heter ”stand by-läge”. Hela 30-40 procent av all den energi som en apparat använder under sin livstid kan vara standby-el och totalt sett kan därför upp till 10 % av din hushållsel gå […]

Med en timer sparar du el än du tror!

Det är en mysig tid vi går till mötes och extra trevligt blir det när vi sätter ljus i våra träd och lyser upp våra mörka rum med olika typer av belysningar. Snart är det också dags att tända granen och adventsljusstakarna i fönstren. – Men hur mycket energi drar egentligen min julgransbelysning? – Behöver […]