Österlens Kraft har många strängar på sin lyra

Written by Lars Hörbo on . Posted in Elkraftens röst

ELNÄT OCH ELHANDEL

Vi hälsar 120 nya kunder från Simrishamnsbostäder välkomna som kunder. Dessa har haft elen i hyran tidigare, men blir efter omläggning kunder direkt till oss. Vi gör det bästa vi kan för att underlätta övergången.

KABELTV

För att göra det bättre för våra kunder med större utbud och kvalitet på överföringen har vi precis bytt utrustning för digital TVsändning. Dessvärre fick vi och vår leverantör problem vilket har ställt till det för våra kunder. Vi hoppas att alla problem är undanröjda när detta läses.

GATLJUSENTREPRENADEN

Kommunen har handlat upp underhållet av gatljusen med offentlig upphandling. Tyvärr var inte vårt erbjudande det bästa utan en annan leverantör tilldelades uppdraget. Detta blev dock överklagat av en tredje leverantör och därför får vi fortsätta med uppdraget tills överprövningen är klar.

FJÄRRVÄRME

Vi kan nu glädja oss åt att Autoseums fina fordonssamling och dess besökare värms upp med fjärrvärme från oss. Den nya biobränslepannan gör det möjligt att producera all fjärrvärme utan tillskott av fossila bränslen och detta vid betydligt lägre temperaturer än tidigare.

Rymmer värmen ut genom fönstret!

Här är några tips som sänker din elförbrukning genom att se över dina fönster. – Täta dragiga fönster och ytterdörrar, det är ett enkelt sätt att förhindra att värme smiter ut. Ibland behöver man också byta ut gamla tätningslister mot nya.

Blev elräkningen större än vanligt?

Här är några tips som sänker din elförbrukning: För villaägaren betyder varje grads högre medeltemperatur cirka fem procent högre kostnad för uppvärmningen Du kan kanske sänka temperaturen någon grad utan att behöva frysa. Ett hus i utsatt läge kan förbruka 15 procent mer energi för uppvärmning än det som ligger skyddat. Tips! Ett plank eller […]

Stäng av apparaterna på riktigt!

Hemelektronik som tv, dator, dvd, cd-spelare och andra apparater, fortsätter att dra ström om du bara stänger av dem med fjärrkontrollen. Boven heter ”stand by-läge”. Hela 30-40 procent av all den energi som en apparat använder under sin livstid kan vara standby-el och totalt sett kan därför upp till 10 % av din hushållsel gå […]

Med en timer sparar du el än du tror!

Det är en mysig tid vi går till mötes och extra trevligt blir det när vi sätter ljus i våra träd och lyser upp våra mörka rum med olika typer av belysningar. Snart är det också dags att tända granen och adventsljusstakarna i fönstren. – Men hur mycket energi drar egentligen min julgransbelysning? – Behöver […]