Setel, med hjärta för el!

Written by Lars Hörbo on . Posted in Månadens företag

Reidar Kinderås flyttade från Stockholm till Österlen för 8 år sedan och upptäckte då behovet av att snabbt och effektivt få service till sin värmepump.

Han tog kontakt med Set-Åkes El och han fick den hjälp han behövde. Det resulterade i att han köpte Set-Åkes El år 2010.

Set-Åkes El är ett familjeföretag som gått i arv från far till son och haft kontor och butik i Smedstorp. De har varit specialiserade på elektriska installationer till framför allt jordbruk. I och med förvärvet flyttade Reidar företaget och bor nu granne med Österlens Kraft i Simrishamns industriområde.

EFFEKTIVISERA MERA!
Reidar kunde också realisera andra idéer i och med köpet. Han ville utveckla vissa produkter och erbjuda en rad andra tjänster såsom energimätningar, energieffektivisering, termografering m m. Han ser ett jättestort behov av just energieffektivisering, både i vanliga hushåll och i företag. Det finns så mycket pengar att spara hävdar han.

Man kan också via en speciell applikation, Elastic mobile, mäta allt som går att mäta, rörelser, ljus, ljud, kolidioxidhalt, värme… listan kan göras lång. Det kan innebära att man snabbt ser förändringar och veta om något går fel i exempelvis produktionen.

NYTT NAMN, SETEL AB
Nu har Reidar bytt namn på företaget som nu heter SETEL AB.
Företaget säljer också IVT värmepumpar men kan erbjuda service på alla andra värmepumpsfabrikat. Man gör traditionella elinstallationer men kan som sagt erbjuda en lång rad andra tjänster.

Välkommen till Setel!

Rymmer värmen ut genom fönstret!

Här är några tips som sänker din elförbrukning genom att se över dina fönster. – Täta dragiga fönster och ytterdörrar, det är ett enkelt sätt att förhindra att värme smiter ut. Ibland behöver man också byta ut gamla tätningslister mot nya.

Blev elräkningen större än vanligt?

Här är några tips som sänker din elförbrukning: För villaägaren betyder varje grads högre medeltemperatur cirka fem procent högre kostnad för uppvärmningen Du kan kanske sänka temperaturen någon grad utan att behöva frysa. Ett hus i utsatt läge kan förbruka 15 procent mer energi för uppvärmning än det som ligger skyddat. Tips! Ett plank eller […]

Stäng av apparaterna på riktigt!

Hemelektronik som tv, dator, dvd, cd-spelare och andra apparater, fortsätter att dra ström om du bara stänger av dem med fjärrkontrollen. Boven heter ”stand by-läge”. Hela 30-40 procent av all den energi som en apparat använder under sin livstid kan vara standby-el och totalt sett kan därför upp till 10 % av din hushållsel gå […]

Med en timer sparar du el än du tror!

Det är en mysig tid vi går till mötes och extra trevligt blir det när vi sätter ljus i våra träd och lyser upp våra mörka rum med olika typer av belysningar. Snart är det också dags att tända granen och adventsljusstakarna i fönstren. – Men hur mycket energi drar egentligen min julgransbelysning? – Behöver […]