SRHB – Simrishamns Reklamservice

Written by Lars Hörbo on . Posted in Månadens företag

För 12 år sedan tog Lisbeth och Thorbjörn Schönmeyr över företaget från tidigare ägare. Även deras dotter Jessica och sedan 4 år är även sonen André är med. De hade själva tidigare jobbat på Bilspedition och de kände att det var dags att göra något nytt. Företagets främsta uppgift var då som nu att att hjälpa tidningsförlag med att packa och distribuera de premier som prenumeranter får som gåvor vid olika erbjudanden. Det kan vara allt mellan himmel och jord.

Normalt sett så finns 2 700 olika artiklar lagrade i de 5 000 kvm stora lokalerna. Det gör 65 000 sändningar i månaden så det krävs stora lagerutrymmen och mycket logistik .
De allra flesta av uppdragsgivarna finns i Stockholm men det gör absolut ingen praktisk skillnad. Gåvorna packas för hand, det är svårt att lösa paketeringen med maskiner eftersom alla paket har olika format och storlekar.

De 24 anställda är ett team i blandad ålder och Thorbjörn berättar att det är väldigt god stämning bland personalen.

Det är viktigt att man har roligt tillsammans speciellt då jobbet inte alltid är så kvalificerat. Simrishamns Reklamservice är ytterligare ett bra exempel på att läget i Simrishamn inte är ett hinder för att utveckla en bra affärsidé.

Etiketter:

Rymmer värmen ut genom fönstret!

Här är några tips som sänker din elförbrukning genom att se över dina fönster. – Täta dragiga fönster och ytterdörrar, det är ett enkelt sätt att förhindra att värme smiter ut. Ibland behöver man också byta ut gamla tätningslister mot nya.

Blev elräkningen större än vanligt?

Här är några tips som sänker din elförbrukning: För villaägaren betyder varje grads högre medeltemperatur cirka fem procent högre kostnad för uppvärmningen Du kan kanske sänka temperaturen någon grad utan att behöva frysa. Ett hus i utsatt läge kan förbruka 15 procent mer energi för uppvärmning än det som ligger skyddat. Tips! Ett plank eller […]

Stäng av apparaterna på riktigt!

Hemelektronik som tv, dator, dvd, cd-spelare och andra apparater, fortsätter att dra ström om du bara stänger av dem med fjärrkontrollen. Boven heter ”stand by-läge”. Hela 30-40 procent av all den energi som en apparat använder under sin livstid kan vara standby-el och totalt sett kan därför upp till 10 % av din hushållsel gå […]

Med en timer sparar du el än du tror!

Det är en mysig tid vi går till mötes och extra trevligt blir det när vi sätter ljus i våra träd och lyser upp våra mörka rum med olika typer av belysningar. Snart är det också dags att tända granen och adventsljusstakarna i fönstren. – Men hur mycket energi drar egentligen min julgransbelysning? – Behöver […]