NÄSTA FIBER-ETAPP

Written by Lars Hörbo on . Posted in Bredband

Nu är vi snart klara med fiberutbyggnaden runt Store Mosse. Nästa etapp blir fr. o m.Rundelsgatan söderut t.o.m Femkanten. Husägarna där får kontraktserbjudande inom kort.

Fiber till ”nya” Simrislund.

Written by Lars Hörbo on . Posted in Aktuellt, Bredband, Driftinformation, Information

Vi kommer att samförlägga fiber med Simrishamns stadsnät i ”nya” Simrislund, se vilka gator nedan. Detta ger er alltså möjligheter att ansluta er till vårt fibernät med internettjänst och, inom kort, ännu bättre TV-utbud. Anslutningsavgiften är
10 000 kr inkl. moms, exkl. grävning på den egna tomten.(5000 kr om du redan har annan anslutning via oss till enskild fastighet.) Anmäl intresse på 0414-285 53 eller 0414-285 51. Eftersom vi förbereder för installation på i princip alla fastigheter på gatorna nedan går det bra att beställa inkoppling senare. Vi har idag inga planer på att höja anslutningsavgiften.
De gator som avses är
Vetegatan
Timotejgatan
Klövergatan
Travaregatan
Ponnygatan
Galoppgatan
Ryttaregatan
Fuxgatan
Sommargatan
Vårgatan
Höstgatan
Vintergatan

FORTSATT FIBERUTBYGGNAD

Written by Lars Hörbo on . Posted in Aktuellt, Bredband, Information, Kabel-TV

Till våren, eller möjligen sen höst om vädret tillåter det, kommer vi att erbjuda fiber till boende norr om Korsavadsvägen De som bor där har fått erbjudande hemskickat. Fortfarande erbjuder vi anslutning för 10 000 kr för nya kunder och för 5 000 kr till de som redan har en anslutning till oss

När du flyttar till en ny adress är elnätsägaren skyldig att se till att du har ström på inflyttningsdagen

Fiberutbyggnaden i Simrishamn tar fart!

Written by lars rabe on . Posted in Bredband, Elkraftens röst

Det har blivit stort intresse för fiber från Österlens Kraft inne i Simrishamns tätort. Vi kommer därför att intensifiera utbyggnaden så mycket som det är praktiskt möjligt. För närvarande är det dessvärre brist på anläggningspersonal. Men mycket händer trots detta.

I vecka 39 fick bostadsrättsföreningen Simrishamnshus nr 2 med 52 lägenheter tillång till snabbt bredband via fiber med hjälp av oss och våra entreprenörer. I vecka 40 börjar vi bygga ett internt nät åt bostadsrättsföreningen Ekelunden. Detta gör att lägenhetsinnehavarna kan välja vilken operatör de önskar, under förutsättning att operatören vill leverera till föreningen.

Vi kommer naturligtvis att erbjuda våra egna tjänster där. Vi har också anslutit ett större antal kunder till fibernätet där vi redan hade förbindelse för kabel-TV. Vi har gjort enkätutskick till vissa delar av Simrislund, för att se hur intresset för fiber var där. På Korngatan och Havregatan var intresset så stort att vi kallade till informationsmöte på vårt kontor och ett drygt tjugotal intresserade kom. I samband med informationen fick vi ett antal kontrakt underskrivna.

De som ännu inte skrivit på får ett avtalsförslag hemskickat för att kunna ta del av vårt erbjudande. Eftersom det redan finns tillräckligt antal intresserade kan vi redan fastslå att utbyggnaden kommer att starta under hösten och händer det inget oförutsett kan de som ansluter sig få bredband till jul.

Fortsätt att anmäla ert intresse till oss, vi håller listan uppdaterad och kommer att göra fler riktade kampanjer i de områden där det finns störst intresse. Vår anslutningsavgift för närvarande är 10 000 kr inkl. moms och vi ser idag inget behov av att höja densamma, men det finns inga garantier för framtiden. För anslutningsavgiften gräver vi fram till tomtgränsen medan ni själva får ombesörja grävningen på er tomt.

När väl kanalisationen är på plats kommer vi och blåser in fibern och gör installationen färdig i huset. Ni förbinder er inte att köpa något därefter, utan det kan ni avgöra senare och då betalar ni naturligtvis enbart för de tjänster som ni önskar. Detta gör att ni i lugn och ro kan vänta ut er redan bundna avtal utan att kostnaden stiger.

Göran Andersson, VD

VI BYGGER UT VÅRT FIBERNÄT I SIMRISHAMNS KOMMUN!

Written by Lars Hörbo on . Posted in Bredband, Information, Våra produkter

Under många år har vi på egen bekostnad byggt bredbandsnät i Simrishamns tätort. Från början med koaxialkabel, de senaste åren med fiber. Koaxialnätet byts nu ut mot fiber i den takt våra kunder efterfrågar. En konvertering från koaxialkabel till fiberanslutning kostar 5 000 kr.

Det finns några områden där vi inte är -ännu! Under detta år kommer dessa område att byggas ut. Ju fler ni är på området, ju fortare kommer vi att bygga. Priset för en ny fiberanslutning är 10 000 kr.

Ovanstående gäller för villor i Simrishamns tätort. Ni som bor i flerbostadshus är hänvisade fastighetsägarens val.

Om du skaffar en fiberanslutning kan du välja i vårt utbud av bredband i olika hastigheter, TV och telefoni. Mer om detta finns att läsa under ”Bredband” och under ”Kabel-TV” på annan plats på denna hemsida.

Anmäl ditt intresse på fiber@osterlenskraft.se  eller på telefon 0414-285 51.

Bredband

Written by Lars Hörbo on . Posted in Bredband

För våra abonnenter av kabel-TV kan Österlens Kraft erbjuda en snabb och billig Internetanslutning i Simrishamn.

Du är ständigt uppkopplad och kan surfa på Internet samtidigt som din vanliga telefon är ledig för samtal. Du använder din vanliga dator och har ett kabel-TV modem som du köper av oss eller kanske har sedan innan.

För att beställa, ring 0414-285 60 (Växel)

Bredband priser – privat

Written by Lars Hörbo on . Posted in Bredband

Priserna gäller tillsvidare (2017-01-01) med reservation för ändringar. Det krävs att man har tillgång till vårt koax eller fibernät i Simrishamn. Samt att datorn som ska kopplas in har nätverkskort.

Kabel-TV modem

Hastighet Pris (inkl. moms)
2-1Mbit/s 199:-/mån
8-1Mbit/s 259:-/mån
20-5Mbit/s 309:-/mån
(download-upload) Alla hastigheter är upp till angiven Mbit/s

Startavgift: 495:- inkl modem
Startavgift 12mån bindningstid: 0:- inkl modem
Återöppnande av stängt abonnemang: 200:-

Fiber

Hastighet Pris (inkl. moms)
2-2Mbit/s 149:-/mån
10-10Mbit/s 229:-/mån
100-100Mbit/s 299:-/mån
(download-upload) Alla hastigheter är upp till angiven Mbit/s

 

Ip-telefoni via Telavox (Förutsätter att man har ett bredbandsabonnemang)

Pris (inkl. moms)  
199:- Startavgift 12mån bindningstid (Frakt tillkommer)
199:- Porteringsavgift (behålla befintligt nummer)
49:-/mån Bredband via Österlens Kraft
0,45:- Öppningsavgift per samtal
0:-/min Sverigesamtal
0,99:-/min Mobilsamtal

Bredband priser – företag

Written by Lars Hörbo on . Posted in Bredband

Priserna gäller tillsvidare (2012-01-01) med reservation för ändringar.
Det krävs att man har tillgång till vårt koax eller fibernät i Simrishamn. Samt att datorn som ska kopplas in har nätverkskort.

Kabel-TV modem

Hastighet Pris (exkl. moms)
512-256 Kbit/s 180:-/mån
2-1 Mbit/s 220:-/mån
8-1 Mbit/s 270:-/mån
20-5 Mbit/s 309:-/mån
(download-upload) Alla hastigheter är upp till angiven Mbit/s

Fiber

Hastighet Pris (exkl. moms)
2-2 Mbit/s 220:-/mån
10-10 Mbit/s 270:-/mån
100-100 Mbit/s 350:-/mån
(download-upload) Alla hastigheter är upp till angiven Mbit/s

Återöppnande av stängt abonnemang: 200:-

E-post inställningar

Written by Lars Hörbo on . Posted in Bredband

För att kunna ta emot e-post behöver du en s k  e-postklient (t.ex. Outlook, Thunderbird, Windows mail) eller logga in på vår webmail.

Vår inkommande mailserver: pop.okraft.nu
Vår utgående mailserver: mail.okraft.nu

För att komma in på vår webmail använd följande adress:
https://mail.okraft.nu/webmail

Rymmer värmen ut genom fönstret!

Här är några tips som sänker din elförbrukning genom att se över dina fönster. – Täta dragiga fönster och ytterdörrar, det är ett enkelt sätt att förhindra att värme smiter ut. Ibland behöver man också byta ut gamla tätningslister mot nya.

Blev elräkningen större än vanligt?

Här är några tips som sänker din elförbrukning: För villaägaren betyder varje grads högre medeltemperatur cirka fem procent högre kostnad för uppvärmningen Du kan kanske sänka temperaturen någon grad utan att behöva frysa. Ett hus i utsatt läge kan förbruka 15 procent mer energi för uppvärmning än det som ligger skyddat. Tips! Ett plank eller […]

Stäng av apparaterna på riktigt!

Hemelektronik som tv, dator, dvd, cd-spelare och andra apparater, fortsätter att dra ström om du bara stänger av dem med fjärrkontrollen. Boven heter ”stand by-läge”. Hela 30-40 procent av all den energi som en apparat använder under sin livstid kan vara standby-el och totalt sett kan därför upp till 10 % av din hushållsel gå […]

Med en timer sparar du el än du tror!

Det är en mysig tid vi går till mötes och extra trevligt blir det när vi sätter ljus i våra träd och lyser upp våra mörka rum med olika typer av belysningar. Snart är det också dags att tända granen och adventsljusstakarna i fönstren. – Men hur mycket energi drar egentligen min julgransbelysning? – Behöver […]