Vi jobbar vidare för att hålla samma höga servicenivå!

Written by Lars Hörbo on . Posted in Elkraftens röst

Österlens Kraft är ett lokalt företag som ägs av sina kunder genom en ekonomisk förening. Vi har koncession för elnät men vi verkar också på en konkurrensutsatt marknad vad gäller elhandel och bredband. Till och med fjärrvärmen är idag konkurrensutsatt av värmepumpar under nu rådande låga elpriser.

Vårt motto och överlevnadsstrategi är att tillsammans med låga priser hålla en mycket god och kundnära service. Vi har i stort sett på egen bekostnad sett till att det finns ett fibernät i hela Simrishamns tätort. Med detta som grund har vi möjliggjort stabila bredbandsuppkopplingar och Kabel-TV-leveranser med god service och lovordad god support inte minst till Simrishamnsbostäders hyresgäster.

Mot denna bakgrund är det svårt att förstå att Simrishamns kommun och dess helägda bolag Simrishamnsbostäder har handlat upp och ingått avtal inom de områden vi är verksamma utan att ge oss möjlighet att delta. I stället har uppdragen gått till leverantörer utanför kommunen. Detta innebär bland annat att vi nu inte längre kommer att serva Simrishamnsbostäders hyresgäster med Kabel-TV och bredband. Dessa tjänster kommer successivt att tas över av Telia.

För er som är kvar som kunder på TV och bredband kommer vi att fortsatt att eftersträva en hög servicenivå och, i samverkan med er, bygga ut vårt fibernät.

Göran Andersson, vd

Etiketter:

Rymmer värmen ut genom fönstret!

Här är några tips som sänker din elförbrukning genom att se över dina fönster. – Täta dragiga fönster och ytterdörrar, det är ett enkelt sätt att förhindra att värme smiter ut. Ibland behöver man också byta ut gamla tätningslister mot nya.

Blev elräkningen större än vanligt?

Här är några tips som sänker din elförbrukning: För villaägaren betyder varje grads högre medeltemperatur cirka fem procent högre kostnad för uppvärmningen Du kan kanske sänka temperaturen någon grad utan att behöva frysa. Ett hus i utsatt läge kan förbruka 15 procent mer energi för uppvärmning än det som ligger skyddat. Tips! Ett plank eller […]

Stäng av apparaterna på riktigt!

Hemelektronik som tv, dator, dvd, cd-spelare och andra apparater, fortsätter att dra ström om du bara stänger av dem med fjärrkontrollen. Boven heter ”stand by-läge”. Hela 30-40 procent av all den energi som en apparat använder under sin livstid kan vara standby-el och totalt sett kan därför upp till 10 % av din hushållsel gå […]

Med en timer sparar du el än du tror!

Det är en mysig tid vi går till mötes och extra trevligt blir det när vi sätter ljus i våra träd och lyser upp våra mörka rum med olika typer av belysningar. Snart är det också dags att tända granen och adventsljusstakarna i fönstren. – Men hur mycket energi drar egentligen min julgransbelysning? – Behöver […]