Distributionselektriker

Written by Lars Hörbo on . Posted in Lediga jobb, Okategoriserade

Vi har två nätområde inom vår koncession. Det norra området innefattar orterna Brösarp, Kivik. Ravlunda och Vitaby med omnejd. Det södra omfattar tätorten Simrishamn. Kontor och förråd är belägna i Simrishamn. Mottagningsstationen i norra området, som är på 20kV är beläget i Vitaby, den södra, som är på 50kV, finns i Simrishamn.

På grund av kommande pensionsavgång söker vi nu en ny medarbetare i form av

Distributionselektriker

Som sådan kommer du bland annat att:

  • Bygga nya kraftledningar, stationer m.m.
  • Förlägga kabel samt att skarva/koppla dessa.
  • Underhålla elnät och våra  byggnader inom företaget.
  • Vara en del av vår beredskap med schemalagd beredskap var femte vecka.
  • Serva våra kunder med kabelvisningar och råd i övrigt.
  • Byta elmätare vid införande av en ny generation av dessa.
  • Vid behov även arbeta med elinstallation i våra byggnader samt fjärrvärmeverk.

 

Utbildning som distributionselektriker eller liknande på minst gymnasienivå och/eller erfarenhet av liknande arbetsuppgifter krävs, likaså körkort klass B. Övriga lämpliga utbildningar behörigheter är meriterande, men kan annars erbjudas och kompletteras genom vår försorg.

Stor vikt sätts på dina personliga egenskaper som stresstålighet, laganda och samarbetsförmåga.
Du måste även kunna arbeta självständigt och ta egna initiativ då företaget medger stor frihet under ansvar.

Tjänsten är på heltid och du utgår från våra anläggningar i Simrishamn eller Vitaby, under beredskap dock från hemmet. Fast månadslön och beredskapsersättning.

Under beredskapsperioderna krävs närboende.

Österlens Kraft erbjuder dig ett spännande och mångsidigt jobb med hög grad av frihet under ansvar. Du kommer att jobba i en verksamhet som satsar på framtiden genom utveckling, ny teknik och god kundservice. Ett jobb med spännande utmaningar och ett tätt samarbete inom hela företaget.

Har du frågor är du välkommen att kontakta Elnätschef Andy Karlsson på telefon 0414-285 66.

Din ansökan ska innehålla ett personligt brev och din meritförteckning. Betyg och referenser kommer vi eventuellt att inhämta senare.

Ansökan ska skickas via e-mail till andy@osterlenskraft.se

eller som brev till

Österlens Kraft AB
Andy Karlsson
Testgatan 3
272 36 SIMRISHAMN

Skicka din ansökan snarast då vi tillämpar löpande urval!

 

 

Rymmer värmen ut genom fönstret!

Här är några tips som sänker din elförbrukning genom att se över dina fönster. – Täta dragiga fönster och ytterdörrar, det är ett enkelt sätt att förhindra att värme smiter ut. Ibland behöver man också byta ut gamla tätningslister mot nya.

Blev elräkningen större än vanligt?

Här är några tips som sänker din elförbrukning: För villaägaren betyder varje grads högre medeltemperatur cirka fem procent högre kostnad för uppvärmningen Du kan kanske sänka temperaturen någon grad utan att behöva frysa. Ett hus i utsatt läge kan förbruka 15 procent mer energi för uppvärmning än det som ligger skyddat. Tips! Ett plank eller […]

Stäng av apparaterna på riktigt!

Hemelektronik som tv, dator, dvd, cd-spelare och andra apparater, fortsätter att dra ström om du bara stänger av dem med fjärrkontrollen. Boven heter ”stand by-läge”. Hela 30-40 procent av all den energi som en apparat använder under sin livstid kan vara standby-el och totalt sett kan därför upp till 10 % av din hushållsel gå […]

Med en timer sparar du el än du tror!

Det är en mysig tid vi går till mötes och extra trevligt blir det när vi sätter ljus i våra träd och lyser upp våra mörka rum med olika typer av belysningar. Snart är det också dags att tända granen och adventsljusstakarna i fönstren. – Men hur mycket energi drar egentligen min julgransbelysning? – Behöver […]