Vi ger kraft till Österlen

Österlens Kraft är inte som andra elbolag. Vi ägs av våra medlemmar och vi har alltså inga aktieägare som kräver att vi ska ge utdelningar.

Vi skapades 1922 med målet att ge kraft till Österlen. Och det är fortfarande det som är vårt mest långsiktiga mål. I huvudsak i form av el som gör det möjligt att leva och verka här.

Men livet handlar om mer än så. Livet utanför de stora städerna handlar om att hjälpas åt för att skapa en bra tillvaro. Där spelar föreningslivet en enormt viktig roll. Därför delar vi varje år ut ca 500.000 kronor till föreningar i Simrishamns, Tomelillas och Sjöbos kommuner.

Här nedan kan du läsa om några av de föreningar vi stöttat. Nästa år är det kanske din klubb eller förening vi skriver om här. Två gånger om året tar vi emot ansökningar om sponsring. Senast den 1 december respektive den 1 juli vill vi ha din ansökan.

» Läs mer om sponsring här

Kraft, hopp och kärlek

Kraften i språnget som i precis rätt ögonblick får både häst och ryttare att vackert segla över hindret är minst sagt imponerande. Men, kraften i den kärlek som utvecklats dem emellan överträffar allt. Det har hunnit bli skymning när trettonåriga …

Kraft, hopp och kärlek Läs mer »

Scroll to Top