Felanmälan 0414-28560
Tobias Lövkvist på Österlens Kraft ljusmäter en fibersträcka.

Det är coolt med ett litet och lokalt elbolag

Tobias Lövkvist titel är IT-tekniker, men han känner att hans roll är mer än så. En stor del av jobbet innebär att finnas där för kunderna och det är för Tobias en av många positiva saker med att arbeta på Österlens Kraft.

— Jag tycker det är roligt att hjälpa till och få prata med kunderna och vill att saker blir ordentligt gjorda så att kunden är glad och nöjd när arbetet är utfört.

Österlens Kraft har en växel dit man som kund kan ringa in och beskriva sina problem eller beställa en tjänst, till exempel fiber-anslutning.

— Jag är ofta inloggad i växeln under kontorstid och tar emot alla typer av samtal. Det kan vara folk som upplever problem med sin internetanslutning, eller vill komplettera sitt kanalutbud. Mycket kan man lösa per telefon, men ibland behöver man bestämma en tid och besöka kunden för att ge support på plats.

Precis som Österlens Kraft själva, kommer Tobias från Vitaby och elbolaget har därför alltid funnits runt omkring. I ett litet samhälle är det viktigt att alla hjälps åt och där spelar Österlens Kraft en viktig roll.

— Jag känner mig stolt över att jobba på ett lokalt företag som Österlens Kraft. Det känns ganska coolt, eftersom det är rätt unikt med ett så kundnära elbolag.

Men han lyfter fler saker:

— Som en del av ett mindre företag får man chansen att lära sig lite om allt. Visst, jag är IT-tekniker, men ibland får jag svara på frågor gällande el eller elhandel. Nu börjar jag lära mig lite mer om fjärrvärme också

— Vi kompletterar varandra bra i de olika grupperna på företaget där allas olika kompetenser och kunskaper kommer till nytta.

Tobias är yngst på företaget, men tycker det är ett plus att alla är olika åldrar:

— Det hade varit kul att se lite fler av den yngre generationen på företaget och vi tar ju in praktikanter då och då. Jag hoppas kunna inspirera och visa fördelarna med att vara på ett mindre och lokalt företag som Österlens Kraft.

 

Österlens Kraft AB

Senaste nytt från Österlens Kraft

Du har väl inte missat att den nya säsongen av högspänning är igång?!

Växeln stängd under 30 minuter i morgon tisdag 16 april

Vi flyttar vår elnäts station

Kan man få fakturan digitalt?

I morgon tisdag 9 april har kundtjänst stängt för utbildning under eftermiddagen

Vi bygger om fastigheter!

© 2024. Österlens Kraft AB