Felanmälan 0414-28560

Kraft, hopp och kärlek

Kraften i språnget som i precis rätt ögonblick får både häst och ryttare att vackert segla över hindret är minst sagt imponerande. Men, kraften i den kärlek som utvecklats dem emellan överträffar allt.

Det har hunnit bli skymning när trettonåriga Nellie med van hand leder sin häst, den fem år äldre angloaraben Van Halen, tillbaka in i stallet. Kvällsturen är över, dags att sadla av. Därefter ryktning och utfodring av dagens sista mål mat. Att ha häst innebär en hel del jobb, men ger också väldigt mycket tillbaka. Inte minst kärlek. Mest till hästen såklart, men även till själva sporten. Och till den gemenskap som finns på klubben där mycket av Nellies fritid spenderas.

Nellie minns att det kändes helt rätt redan första gången hon besökte Österlens ridklubb för ungefär ett och ett halvt år sedan. Den välkomnande atmosfären fick henne att genast känna sig trygg och det dröjde inte länge förrän hon hade mängder med kompisar att hänga med i stallet. Redan första veckan vågade hon sig upp på en av ridskolans hästar på sitt livs första ridlektion. Sedan dess har det blivit många timmar i sadeln under ledning av klubbens duktiga ledare.

nellie 2545 Österlenskraft

– Jag har lärt mig så mycket på kort tid av mina ridlärare, berättar Nellie. De är superduktiga på att lära ut och ger alltid nyttiga tips på vad man ska tänka på. De visar att de bryr sig och vill att vi ska lära oss att förstå hästen, förklarar hon.

En av dessa engagerade ridlärare är verksamhetschef Katarina ”Kattiz” Jönsson. Hon beskriver Österlens ridklubb som den lilla klubben med det stora hjärtat. Dit alla är välkomna, ung som gammal, nybörjare som inbiten hästmänniska, motionär som elit. Eller om du har en funktionsvariation.

nellie 2413 Österlenskraft

– Bredden i verksamheten är vår styrka, säger Kattiz. Men, också en stor utmaning. En utmaning vi gärna tar då vi tycker det är så viktigt att verkligen kunna välkomna alla som vill ta del av det så givande hästlivet. En annan utmaning är att kunna hålla nere kostnaderna för medlemmarna och där spelar sponsorerna en stor och viktig roll, fortsätter Kattiz.

Många av klubbens drygt 230 medlemmar är dessutom ungdomar. Som från tidig ålder får lära sig rida, samtidigt som de får en ovärderlig lektion i att ta ansvar. Ansvar för sig själva, men även för hästarna och inte minst för varandra. En erfarenhet som bygger en känsla av samhörighet och stärker självförtroendet.

Något som verkligen stämmer in på Nellie. Hennes arton månader på hästryggen har fått henne att blomstra och bli starkare, både i kroppen och mentalt och fått henne att börja drömma om att också kunna tävla med sin stora kärlek i livet, läromästaren och bästa kompisen Van Halen.

Österlens Kraft AB

Senaste nytt från Österlens Kraft

Gör som 1 100 av våra kunder! Ladda ner vår app!

Vi förbereder!

Mina Sidor

Kvartals fakturor försvinner som alternativ

Håll dig informerad! Avbrotts information via SMS eller E-post

Vad har vi för miljökrav på vår fjärrvärmeanläggning?

© 2024. Österlens Kraft AB