Felanmälan 0414-28560
Niklas Nilsson på Österlens Kraft

“Nu löser vi det här – oavsett vem som gör det eller när.”

Niklas Nilsson är ansvarig för projekt och service på Österlens Kraft. Det vill säga allt som handlar om att leda det praktiska arbetet ute på fältet. Ett jobb som till stor del handlar om att känna sitt Österlen.

— Jag är uppvuxen och bor i Kivik och Österlens Kraft har alltid varit en del av bygden. De som jobbat för Österlens Kraft har varit stolta över det och känt ett personligt ansvar för att allt ska fungera. Det är så jag vill att det ska vara på en arbetsplats.

Niklas började som ung med att köra lastbil innan han gick över till lastare och grävmaskin. Arbetsgivaren hade Österlens Kraft som kund och efter ett tag blev Niklas ansvarig för att planera alla dessa uppdrag.

När Österlens Kraft sökte en person som skulle ansvara för alla deras projekt, så sökte och fick Niklas jobbet.

– Detta är verkligen hemma för mig, säger han. Jag vet kanske inte exakt var vartenda elskåp finns och var alla ledningar går, men jag har väldigt bra lokalkännedom. Och jag vet ju vilket jobb som ska göras så jag kan prata rätt språk med entreprenörerna.

Skillnaden mellan att jobba på Österlens Kraft jämfört med att vara på ett större elnätsbolag mena Niklas är närheten till alla.

– Jag behöver ju inte slå upp anläggningen i en dator utan jag vet ju om att vi ska vara på till exempel ”Nilssons gård” nästa vecka. Och jag har pratat både med Nilsson själv och den som ska göra jobbet. Och om något är oklart så kan alla ringa direkt till mig och behöver inte gå via någon annan.

– Jag vet att alla vi som jobbar här gillar att det är så och det verkar som att våra kunder också gör det.
Från årskiftet tar Niklas över ansvaret för serviceverksamheten på Österlens Kraft. Även den som mer handlar om skruvmejslar än om stora maskiner.

– Det är ju samma sak känner jag. Att hantera problem med inställningen att ”Nu löser vi det här – oavsett vem som gör det eller när.”

Österlens Kraft AB

Senaste nytt från Österlens Kraft

Varför byter man elnäts stationer?

Kan man få fakturan digitalt?

Vi håller stängt 6 och 7 juni

Gör som 1 100 av våra kunder! Ladda ner vår app!

Vi förbereder!

Mina Sidor

© 2024. Österlens Kraft AB