Ida vid skrivbord

NY RÖST I KUNDMOTTAGNINGEN

Written by Lars Hörbo on . Posted in Aktuellt, Månadens medarbetare

Vi har inrättat en ny tjänst som säljkoordinator med uppgift att förstärka vår försäljning och vår tillgänglighet i telefon med mera. Vi har lyckats rekrytera en medarbetare som vi tror ska passa perfekt för tjänsten eftersom hon är uppvuxen och bosatt i Simrishamn

Ida Widerberg är 30 år  bor i en villa i Simrislund tillsammans med sin katt.

Fritiden spenderar hon till en del med att vara tränare i vuxencrawl och även i boxning för barn.

Ida kommer närmast från Falck där hon jobbade som bemanningsplanerare för ambulanspersonal. Hon är högskoleekonom men har även utbildat sig till och jobbat som elektriker.

Ida kommer att jobba hårt med att  utveckla kundrelationerna, både befintliga och nya.

Elskatten debiteras nu av nätföretaget

Written by Lars Hörbo on . Posted in Aktuellt, Elmarknad, Elnät

Enligt beslut i Riksdagen kommer elskatten att debiteras av elnätsföretaget i stället för, som hittills, av elhandelsföretaget. Förändringen innebär i sig ingen förändring av kostnaden för elkonsumenten, annat än att skatten höjs med 0,6 öre/kWh, från 32,5 öre/kWh till 33,1 öre/kWh. Detta innebär att våra kunder som debiteras både för elnät och för elhandel av oss ser skatten under rubriken ”Elnät” i stället för under ”Energi”. Våra kunder som enbart köper energi av oss kommer att erfara att elhandelsfakturan blir lägre medan kostnaden för elskatt uppstår på respektive nätföretags faktura i stället.

Nya nätavgifter 2018

Written by Lars Hörbo on . Posted in Aktuellt, Elnät, Information

NYA ELNÄTSAVGIFTER FRÅN 1 JANUARI 2018

Ännu en gång har vi fått ökade avgifter på regionnätet, d.v.s. vår kostnad för att få in el till vårt nät. Därför måste vi justera våra elnätsavgifter från och med 1 januari 2018. Detta berör kunder anslutna till Österlens Krafts elnät.

Exempel på prisförändringen inkl. moms

Lägenhet 16 A + 8    kr per månad
Villa 16 A + 27 kr per månad
Villa 20 A + 34 kr per månad
Villa 25 A + 42 kr per månad

 

Den rörliga så kallade elöverföringsavgiften är oförändrat 10 öre/kWh inkl moms

Enligt beslut i Riksdagen kommer elskatten, som hittills debiterats av elhandelsbolaget, fr.o.m. 1 januari 2018 att debiteras av elnätsbolaget. Förändringen i sig innebär ingen förändring i totalbeloppet för konsumenten.

Nätavgifter säkringskunder 2018

Nätavgifter effektkunder 2018

NU ÄR ALLA TJÄNSTER TILLSATTA!

Written by Lars Hörbo on . Posted in Aktuellt

Som många har uppmärksammat har vi sökt inte mindre än tre nya medarbetare. Vi tycker att vi verkligen har varit lyckosamma i vår rekrytering, så nu är alla tjänster tillsatta. Våra nya medarbetare kommer att börja under vintern. Glädjande är att samtliga bor i Simrishamns kommun! Lokalkännedom är inte fel i den här branschen. Vi kommer att presentera de nya medarbetarna här efterhand som de börjar.

Rymmer värmen ut genom fönstret!

Här är några tips som sänker din elförbrukning genom att se över dina fönster. – Täta dragiga fönster och ytterdörrar, det är ett enkelt sätt att förhindra att värme smiter ut. Ibland behöver man också byta ut gamla tätningslister mot nya.

Blev elräkningen större än vanligt?

Här är några tips som sänker din elförbrukning: För villaägaren betyder varje grads högre medeltemperatur cirka fem procent högre kostnad för uppvärmningen Du kan kanske sänka temperaturen någon grad utan att behöva frysa. Ett hus i utsatt läge kan förbruka 15 procent mer energi för uppvärmning än det som ligger skyddat. Tips! Ett plank eller […]

Stäng av apparaterna på riktigt!

Hemelektronik som tv, dator, dvd, cd-spelare och andra apparater, fortsätter att dra ström om du bara stänger av dem med fjärrkontrollen. Boven heter ”stand by-läge”. Hela 30-40 procent av all den energi som en apparat använder under sin livstid kan vara standby-el och totalt sett kan därför upp till 10 % av din hushållsel gå […]

Med en timer sparar du el än du tror!

Det är en mysig tid vi går till mötes och extra trevligt blir det när vi sätter ljus i våra träd och lyser upp våra mörka rum med olika typer av belysningar. Snart är det också dags att tända granen och adventsljusstakarna i fönstren. – Men hur mycket energi drar egentligen min julgransbelysning? – Behöver […]