Maskinist

Written by Lars Hörbo on . Posted in Aktuellt, Lediga jobb

Vår fjärrvärmeanläggning som är belägen i Simrishamn, består av tre stycken fastbränslepannor och tre oljepannor som reserv och för spetslast. Värmeproduktionen är ca 45 GWh per år och sker till 96 % med biobränsle i form av flis. Värmen distribueras i Simrishamns tätort i ett nät på 25 km dubbla rör.

Vi söker nu

MASKINIST

som ska arbeta med drift och underhåll av vår fjärrvärmeanläggning i Simrishamn.

Vi söker dig som har erfarenhet av drift- och underhållsarbete av liknande anläggningar. Du förväntas kunna eller lära dig förstå hela processen i den energitekniska anläggningen och branschens miljökrav. Du ska självständigt och på eget initiativ planera och genomföra underhållsåtgärder inom mekanik, el, styr- och reglerteknik samt snabbt kunna lösa uppkomna problem i anläggningen. Erfarenhet av mekaniskt arbete är ett krav. Du kommer både att arbeta individuellt och tillsamman med andra. Dina personliga egenskaper som laganda, stresstålighet och initiativförmåga värderas högt.

Beredskapstjänst ingår, vilket ställer krav på närboende.

Körkort B krävs. Förarbevis för lastare är önskvärd, men kan erhållas genom vår försorg.

Din ansökan ska innehålla ett personligt brev och din meritförteckning. Betyg, intyg och referenser inhämtas eventuellt senare.

Har du frågor är du välkommen att ringa värmeverkschef Filip Kyhlsgård Tel 0414-285 61.

Ansökan ska skickas via e-mail till filip@osterlenskraft.se

eller som brev till

Österlens Kraft AB
Filip Kyhlsgård
Testgatan 3
272 36 SIMRISHAMN
Skicka din ansökan snarast då vi tillämpar löpande urval!

NU KAN DU FÅ MILJÖ-EL UTAN EXTRA KOSTNAD!

Written by Lars Hörbo on . Posted in Aktuellt, Avtal och priser, Okategoriserade

Om man inte gör ett aktivt val hos oss får man el som producerats enligt residualmixen. Den är sammanställning på hur den totala konsumerade elen fördelar sig från olika energikällor. Så här såg det ut 2016:

Vill man påverka utbyggnaden av förnyelsebar el hos oss kan du nu välja på följande produkter:

  • Enbart garanterad vattenkraft, GoO Vatten, normal tillägg 0,5 öre/kWh
  • Enbart garanterad vindkraft, GoO Vind, normalt tillägg 0,5 öre/kWh.

KAMPANJ!

Om du skriver avtal med oss under september och oktober i år så får du vatten eller vind utan tillägg.

HUR FÅR JAG MIN MILJÖ-EL I MINA UTTAG?

Det får du inte, du får en mix, men den mängd el som vi köper in för din räkning köper vi med ursprungsgaranti vatten eller vind. Tänk dig att all elenergi under en viss tidpunkt finns i en stor tank med energi från olika källor. Lika mycket som du tappar ut i botten på tanken fyller vi på med miljöel i toppen. Skulle alla välja miljö-el skulle tanken så småningom enbart bestå av miljö-el. Nu är detta en utopi i dagens lägen för så mycket förnyelsebar energi finns inte. Men genom att välja miljö-el bidrar du till att intresset för att investera i förnyelsebara energikällor ökar.

C More höjer priset.

Written by per on . Posted in Aktuellt

Från den 1 september 2017 så ändrar Cmore Film o serier namn till C More Standard

Dom höjer även priset på C More Standard och C More Golf  från 99kr/mån till 149kr/mån.

LÄCKAN I FJÄRRVÄRMENÄTET LAGAD (9/6 2017)

Written by Lars Hörbo on . Posted in Aktuellt

Vid 22-tiden i går kväll kunde vi åter släppa på fjärrvärmen efter att läckan vid Peder Mörcks väg blivit provisoriskt lagad. Nu väntar vi på reservdelar för att kunna göra en permanent åtgärd. Vi hoppas att avbrottet inte störde våra kunder i alltför stor omfattning. Att duscha kallt är ju uppfriskande, men man vill ju välja själv.

VAD KOSTAR DET ATT LADDA EN ELTANDBORSTE?

Written by Lars Hörbo on . Posted in Aktuellt, Elmarknad, Information

Har du råd att fortsätta med denna lyx?

Du kan lugnt borsta vidare med elens hjälp, du kan ladda borsten bortåt femhundra timmar för en krona. Men betänk ändå så mycket som går på el som vi är beroende av idag. Den kära mobiltelefonen och plattan inte minst. Saker som vi inte ens fanns för tjugo år sedan skulle vi väldigt ogärna vilja vara utan idag, och dessa små strömförbrukare ska vi unna oss. Ska man spara in el så är det värme och kyla som förbrukar mest. Uppvärmning, varmvatten, spisar, kyl/frys med mera. Här ska man använda elen med förstånd. Att släcka efter sig när man lämnar ett rum ger försumbar minskning av förbrukningen med dagens energisnåla lampor. Men att duscha kort i stället för att bada, och sätta ner temperaturen i rum som man inte är i på ett tag ger effekt. Det finns många energispartips att hämta på nätet för den som vill veta mera. Men en stor besparing ligger i att ha ett bra elavtal! Ring oss på 0141- 28560 så hjälper vi dig med det.

”för: Allt går ju mä’ elektricitet.
Elektriskt dä’ ä’ nå’t konstigt med det.
Elektriskt dä’ strömmar ju, som ni vet,
härs å’ tvärs igenom tråden.”

(Tage Danielsson)

Rymmer värmen ut genom fönstret!

Här är några tips som sänker din elförbrukning genom att se över dina fönster. – Täta dragiga fönster och ytterdörrar, det är ett enkelt sätt att förhindra att värme smiter ut. Ibland behöver man också byta ut gamla tätningslister mot nya.

Blev elräkningen större än vanligt?

Här är några tips som sänker din elförbrukning: För villaägaren betyder varje grads högre medeltemperatur cirka fem procent högre kostnad för uppvärmningen Du kan kanske sänka temperaturen någon grad utan att behöva frysa. Ett hus i utsatt läge kan förbruka 15 procent mer energi för uppvärmning än det som ligger skyddat. Tips! Ett plank eller […]

Stäng av apparaterna på riktigt!

Hemelektronik som tv, dator, dvd, cd-spelare och andra apparater, fortsätter att dra ström om du bara stänger av dem med fjärrkontrollen. Boven heter ”stand by-läge”. Hela 30-40 procent av all den energi som en apparat använder under sin livstid kan vara standby-el och totalt sett kan därför upp till 10 % av din hushållsel gå […]

Med en timer sparar du el än du tror!

Det är en mysig tid vi går till mötes och extra trevligt blir det när vi sätter ljus i våra träd och lyser upp våra mörka rum med olika typer av belysningar. Snart är det också dags att tända granen och adventsljusstakarna i fönstren. – Men hur mycket energi drar egentligen min julgransbelysning? – Behöver […]