Felanmälan 0414-28560

Idrottsföreningen RAVI

Idrottsföreningen RAVI

Vitaby egen idrottsförening – Vitaby IS – bildades 1933 och det var fotbollen som var klubbens huvudverksamhet. Dock genomfördes träning och matcher under högst primitiva former – men med stor entusiasm. 1948 hyrde klubben en åker i byns utkant och i avtalet med hyresvärden stadgades att bonden kunde fortsätta använda planen som betesmark när ingen fotboll spelades där, men att denne skulle rensa planen från djurspillning innan fotbollsmatcherna.

Vitaby IS var en av många föreningar i byn, men en väldigt aktiv och viktig föreningen – inte minst för att man under många år under 1940-1950-talet drev dansbanan Ryadal där man anordnade mycket populära danskvällar och familjefester.

Förvisso fortsatte Vitaby IS som idrottsförening fram till 1992, men då med pingis som paradgren. Under 1970-1980-talet hade bordtennisen en riktig storhetstid i Vitaby, med 60-talet aktiva spelare. Gymnastikträning var också en del av Vitaby IS verksamheten, liksom det faktum att man under 20 år anordnade skidtävlingar.

Vitaby hade ett eget lag i fotbollens seriespel, men 1974 slogs klubben samman med Ravlunda IF, som bildats samma år som Vitaby IS och tillsammans bildade man RAVI IF.
1978 tog sig RAVI Ifs fotbollslag upp till Division 5, inte minst med hjälp av nyförvärvet det året, tidigare landslagsspelaren Inge Danielsson.

Nu tränar laget fotboll på Vitaby IP, som är beläget norr om byn, avtagsvägen mot havet strax innan Eljaröd-Vitaby Kyrkbykorset.

Österlens Kraft AB

Senaste nytt från Österlens Kraft

Du har väl inte missat att den nya säsongen av högspänning är igång?!

Växeln stängd under 30 minuter i morgon tisdag 16 april

Vi flyttar vår elnäts station

Kan man få fakturan digitalt?

I morgon tisdag 9 april har kundtjänst stängt för utbildning under eftermiddagen

Vi bygger om fastigheter!

© 2024. Österlens Kraft AB