Felanmälan 0414-28560
Tony Kellersson Kabel tv

”Det är ofta lättare att köra ut än att försöka hjälpa någon på telefon.”

Tony Kellersson är formellt  IT-chef på Österlens Kraft med ansvar för våra kabel-tv och fibernät. Men trots att det står ”chef” på hans visitkort så är han ute hos kunder flera gånger varje dag och åtgärdar olika fel. ”Det är ofta lättare att åka ut till folk än att försöka hjälpa dem över telefon”, säger Tony.

Österlens Kraft är inget stort företag, men man arbetar med att driva viktiga nät för både el och kommunikation. Det betyder att de som jobbar här måste gilla när jobbet varierar. Och att ta itu med vad som än dyker upp.

Få kan personifiera det så bra som Tony Kellersson. Tony är IT-chef på Österlens Kraft och ansvarar för kabel-tv och fibernäten. Ett ansvar som han tar bokstavligt. Många företag och privatpersoner kan vittna om att Tony personligen stått vid deras router eller tv och sagt ”sådär – nu verkar det funka”.

– Vi är ju fler än jag som jobbar med detta, säger Tony.

– Men de andra är ju ofta ute på installationsuppdrag och liknande och då är det ju lika bra att jag åker ut själv. Det går ju ofta lättare att köra hem till någon än att försöka ge hjälp över telefon. Vi har ju inte mer än 5 minuter med bil vem av våra kunder vi än ska till!

– Vi är ju lite unika på så sätt att vi ofta står för allting. Både den fysiska kabeln, routern, uppkopplingen och tjänsterna. Så våra kunder slipper bollas mellan företag som säger att du ska ringa ett annat företag.

220701 0004 Österlenskraft

Tony var med och drev en elektronikbutik i Smedstorp när han 2001 rekryterades till Österlens Kraft. I samband med att de tog över Simrishamns kommunala energibolag så fick de även kabel-tv-nätet i staden på köpet och då behövdes en person med just tv-kunnande.

Kort därefter började man experimentera med internet över kabel-tv.

– Vi hade nog mer smalband än bredband, skrattar Tony. Men man slapp i alla fall vänta på att det skulle koppla upp. Vi hade ett antal kunder som tillsammans delade på en 128 kbit lina till att börja med.

Redan början av 2000-talet så började Österlens Kraft att dra fiber i Simrishamn och man var ett tag en av de mindre städer i landet som kommit längst. Idag är i stort sett hela tätorten uppkopplad och även ett antal orter utanför som Bjärsjö, delar av Gröstorp och Simris.

220701 0052 Österlenskraft

– Vi har ju elnätet i själva staden, men fiber har vi gått lite längre ut med…

Trots att man har några tusen abonnenter så känner Tony många av dem personligen.

– Det blir ju så i en liten stad. Ofta kommer problem efter strömavbrott och dessa kommer ju ofta på vissa ställen. För det mesta är det en omstart som löser det mesta, men det kan ju vara annat också. Och då är det skönt att vara på plats. Det ger ju också en helt annan bild av hur saker och ting verkligen fungerar ute hos kunderna….

– Och sedan har ju vår kommun en äldre befolkning som behöver sitt internet och sin tv lika mycket som alla andra. Men som kanske inte känner sig så hemma när tekniken strular och som inte vill prata med ett opersonligt call-center.

– Då ska de veta att vi är här. Och ofta är det jag personligen…

Österlens Kraft AB

Senaste nytt från Österlens Kraft

Du har väl inte missat att den nya säsongen av högspänning är igång?!

Växeln stängd under 30 minuter i morgon tisdag 16 april

Vi flyttar vår elnäts station

Kan man få fakturan digitalt?

I morgon tisdag 9 april har kundtjänst stängt för utbildning under eftermiddagen

Vi bygger om fastigheter!

© 2024. Österlens Kraft AB