Felanmälan 0414-28560

Scen Kivik håller läger för sommarbarnen

Österlens Krafts mål är att stötta olika föreningar som, liksom vi själva, vill ge kraft åt Österlen. Scen Kivik bidrar med kulturell kraft i form av musikalläger för barn. Olivia Grönros Aleman, Alva Andersson, Jonatan Garcia och Greta Åkerberg tog initiativet!

— Vi träffades på en Musikteaterskola och har alla fyra tidigare arbetat med barn på olika sätt – till exempel fritids och på tennisläger – och ville göra något tillsammans utifrån våra intressen och erfarenheter, berättar Olivia Grönros Aleman.

Att det blev just Kivik beror på att Greta Åkerberg har vuxit upp där och att responsen från lokalsamhället var positiv. De fyra hade diskuterat bristen på kulturläger i de flesta kommuner, jämfört med utbudet av olika idrottsläger, och bestämde sig för att ta saken i egna händer.

— För mig har det känts fantastiskt att arrangera det här på hemmaplan. Kivik är ju en plats för många besökare under sommartid och att föra samman barn som bor här året om med barn som bara är här i några veckor känns värdefullt, säger Greta Åkerberg. 

Idén till att ordna ett musikalläger dök upp i februari 2021 och på sommaren samma år hölls första tvåveckorslägret med endast en grupp, men utökades året därpå till två grupper och hela 30 barn sammanlagt.

DSC4388 Österlenskraft

De fyra gör allt själva och Jonatan Garcia är huvudansvarig för musiken och spelar de flesta instrumenten.

— Vi skriver egna produktioner, 40 minuters shower och kallar det för minimusikal. Det kan handla om allt möjligt som vi tycker är kul, som i år handlade en show om generationer och en annan om ett grönsaksland, förklarar Alva Andersson.

Responsen från deltagarna har varit positiv. Många från första året kom tillbaka, och uttryckte att det var extra roligt att få göra många olika saker på samma läger, och att stå på scen framför sina nära och kära och visa upp vad de jobbat med.

— Detta är världens bästa sommarjobb. Den stora utmaningen är nog allt arbete innan själva lägret – att leta sponsorer, skriva manus etc – men vi vet att all den energi och tid vi lägger ut, får vi tillbaka i så många olika former senare i processen, säger Greta Åkerberg.

Alla fyra är 21 år gamla och gör olika saker till vardags, men sysslar alla med kultur på ett eller annat sätt. Målet för Olivia, Alva, Jonatan och Greta är att hålla ännu ett musikalläger nästa år.

— Att Österlens Kraft gick in och sponsrade är vi otroligt tacksamma för. Det har varit till stor hjälp när det kommer till utvecklingen av lägret, vi vill gärna utöka med fler barn för varje år, införskaffa mer rekvisita, kunna betala lokalkostnader etc. Österlens Kraft var från start så flexibla och positiva till vårt arbete att det kändes extra fint att just de ville gå in och hjälpa till för att göra Scen Kivik möjligt, avslutar de.

DSC4536 Österlenskraft
Greta, Jonatan, Olivia och Alva är kraften bakom Scen Kivik!

Fakta/Scen Kivik

Anledning till sponsring: musikalläger för barn
Har funnits: sedan 2021
Kommande event: Scen Kivik 2023
Drivs av: Olivia Grönros Aleman, Alva Andersson, Jonatan Garcia och Greta Åkerberg
https://scenkivik.se/

Vill din förening också bli sponsrad av Österlens Kraft?

Österlens Kraft AB

Senaste nytt från Österlens Kraft

Installera laddbox

Energitips i vår app

Behöver du hjälp med felsökning av ditt bredband eller kabel-tv?

Håll dig informerad! Avbrotts information via SMS eller E-post

Har du fjärrvärme och grönt vatten i kranen?

© 2024. Österlens Kraft AB