Aktuella elpriser

Här nedan kan du se aktuella elpriser för elområde 4, södra Sverige. Det rörliga priser som visas är föregående månads pris eftersom det är ett snittpris så kan vi inte säga vad priset blir för innevrande månad förrän den är över. Priserna gäller med start från och med nästkommande månadsskifte. För priser med andra startdatum och i andra elområde var vänlig kontakta oss. 0414-285 60 eller info@osterlenskraft.se

På grund av en just nu orolig elmarknad med höga priser så säljer vi just nu bara rörligt spotpris.

PristypElpris inkl elcertifikat öre/kWhMoms öre/kWhSumma exkl fast avgift öre/kWh
Rörligt pris146,436,6183,0
Anvisningspris **)164,541,1205,6

Att priserna är höga beror på en mängd olika faktorer. Just påverkar konflikterna i Ukraina till stor del.

Tillägg

Det finns möjlighet att välja till miljöval. Där finns tre olika alternativ att välja på. Ursprungsgaranti vatten- det innebär att den el som handlas för din räkning uteslutande är från vatten, just är priser 2,1 öre/kWh exkl moms och 2,6 öre/kWh inkl. moms. Ursprungsgaranti vind- det innebär att den el som handlas för din räkning uteslutande är från vind, just nu är priser 2,1 öre/kWh exkl moms och 2,6 öre inkl. moms. Bra miljöval- det innebär att elen som handlas för din räkning uteslutande är från sol, vind och biobränsle samt vatten från vattenkraftverk byggda för 1996. Den är även licensierad från Naturskyddsföreningen som arbetar för ett samhälle där det finns balans i naturen. Priset för bra miljöval är just nu 2,7 öre/kWh exkl moms och 3,4 öre/kWh inkl. moms.

Jämförpriser

I nedanstående prisexempel har vi dividerat vår fasta avgift, 325 kr/år inkl moms; med din förbrukning och lagt till elpriserna enligt ovan. Detta ger det totala priser inklusive alla avgifter, skatter och moms som du betalar. Du vet väl att du kan jämföra alla elbolags priser på Energimarknadsinspektionens Elpriskollen? https://www.ei.se/elpriskollen/ Detta är bara exempel, du betalar alltid elpris enligt ovan för din förbrukning plus den fasta årsavgiften. För att få ett jämförpris per kWh på din egen förbrukning dividerar du den fasta avgiften med din årsförbrukning i kWh och adderar med det rörliga kWh-priset. Nätbolagets avgifter tillkommer.

Pristyp2000 kWh5000 kWh20000 kWh
Rörligt pris199,3189,5184,6
Anvisningspris**221,9212,1207,2

**) Anvisningspris har du som ännu inte valt elavtal. Från och med 1 April 2021 kommer Anvisningspriset att vara rörligt vilket innebär att det kommer att ändra sig varje månad. Elen kommer även att komma från förnyelsebara energikällor.

Information om ångerrätt

Här kan du läsa mer om ångerrätten.

Österlens Kraft AB

Scroll to Top